ATENȚIE! Cele mai noi metode ale spărgătorilor de locuințe. Cum se fură din case, fără să îți dai seama

Hoţii au o nouă metodă de a sparge locuințe și de a scăpa nepedepsiţi. Nu mai golesc casa victimei de toate obiectele de valoare: se mulţumesc cu mai puţin  şi fac şi curăţenie atent în urma lor, pentru ca proprietarul să nu-şi dea seama că locuinţa i-a fost prădată. Nu pleacă nici cu toţi banii pe care-i găsesc în case: iau doar jumătate din sumă. În lipsa unor urme de efracţie, când victima îşi dă seama că îi lipsesc bani, sfârşeşte, de cele mai multe ori, prin a da vina pe copil sau pe partenerul de viaţă, scrie digi24.ro.

Mai nou, hoţii folosesc chei false potrivite şi nu sparg yala pentru că nu vor să lase niciun semn că în casă au intrat musafiri nepoftiţi. Acţionează doar atunci când sunt siguri că nimeni nu-i va vedea.

De cele mai multe ori, victimele evită să depună plângere şi de multe ori trec săptămâni, dacă nu chiar luni întregi până înţeleg că au fost jefuiţi. Când ajung la poliţie, mare parte din probe s-au pierdut deja.

Din momentul în care intră În locuinţă hoţii nu mişcă în niciun fel obiectele faţă de felul în care au fost ele aşezate. Au informaţii precise şi se îndreaptă direct spre dulapul în care se află banii. Ei bine, odată ajunşi aici au grijă să nu fure în niciun caz toată suma.

Specialiştii spun că metoda e folosită de aproximativ un an şi sunt deja câteva sute de cazuri în toată România, cele mai multe în Bucureşti.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei București: „În primele zece luni ale acestui an, în Capitală au fost înregistrate aproximativ 1.500 de furturi din locuinţe, dintre acestea în jur de 500 sunt prin împrietenire.”

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu