ATENŢIE! Cele mai frecvente semne care indică o problemă cardiacă

Ţi s-au umflat brusc picioarele? Nu ignora acest simptom! Este posibil ca în spatele lui să se ascundă bolile de inimă, scrie adevărul.ro.

Potrivit „Centers for Disease Control and Prevention's“, bolile de inimă sunt principalele cauze de deces la femeile care au peste 35 de ani.

Este cunoscut faptul că multe din simptomele bolilor de inimă trec neobservate, în special în rândul femeilor tinere. Iată la ce să fii atentă!

Ţi s-au umflat picioarele sau gleznele

Consumul de alimente bogate în sare este posibil să nu fie singurul motiv pentru care îţi simţi picioarele foarte umflate. Este posibil ca de vină pentru asta să fie o problemă a valvei cardiace.

Acumularea de fluide (edem) este cunoscută, de asemenea, ca simptom frecvent în insuficienţa cardiacă congestivă.

Dacă observi că ţi s-au umflat picioarele sau gleznele, mergi la medic.

Te doare frecvent capul

Durerile de cap severe pot fi simptomatice pentru un accident vascular cerebral sau cheag de sânge, susţin specialiştii.

În timp ce o durere de cap în sine nu indică neapărat o problemă de inimă, dacă te confrunţi şi cu alte simptome, precum rigiditate în gât, oboseală sau ameţeli, este posibil să fie vorba de un anevrism şi trebuie să soliciţi asistenţă medicală de urgenţă.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu