Atenţie, CĂPUŞE! Cum să recunoşti uşor simptomele muşcăturii

Sezonul estival este anotimpul preferat al căpuşelor. Acestea se reăsesc cel mai des în iarbă, păduri şi se hrănesc cu sângele animalelor şi al oamenilor. Insectele sunt considerate periculoase din motivul că pot fi purtătoare de virusuri.

Căpuşele sunt foarte mici, iar din această cauză, prezenţa ei nu va fi demistată instantaneu, ci după un anumit timp când ea se va mări în dimensiuni şi se vor atesta primele simptome. Dacă depistaţi insecta, nu încercaţi să o scoateţi singur, ci adresaţi-vă urgent la medic.

Căpușa se scoate cu ajutorul unui obiect special care se găsește doar în spital.

Dacă veţi încerca să o scoateți de unul singur, există pericolul ca insecta să se rupă în două, iar capul să rămână implantat în piele. De asemenea, se poate ca insecta să pătrundă și mai adânc în piele.

Nu în toate cazurile persoana muşcată de căpuşă se îmbolnăveşte de vreo boală gravă, iar simptomele nu sunt obligatorii. Cu toate acestea este posibilă o reaţie alergică. 

Printre principalele semne că ai fost mușcat de insectă se numără:

- durerea

-umflătura în zona afectată

- senzația de arsură

- erupția cutanată

- bășicile

Alte reacții provocate de mușcătura de căpușă sunt: apariția unei erupții cutanate pe tot corpul, un punct roșu în zona mușcăturii, frisoane, înțepenirea gâtului, febră, greață, senzația de slăbiciune, durere de cap, durere de mușchi sau articulații, umflarea nodulilor limfatici. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu