ATENȚIE CĂLĂTORI. În continuare, se circulă cu dificultate prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe

UPDATE (10:30) În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, rândul s-a redus la 70 de mijloace de transport, care așteaptă trecerea frontierei pe sensul de ieșire din țară. Angajații POliției de Frontieră în permanență discută cu călătorii, pentru a fi informați despre situația de moment. La fel, copii și persoanele în etate sunt serviți cu apă potabilă rece.

Se menține circulație îngreunată și în punctul de trecere Tudora - Starokazacie, din cauza blocării traseului cu mijloace de transport dintre punctele de trecere, pe sensul de intrare în Ucraina.

La ora actuală se atestă trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind formată o coloană de aproximativ 100 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. În acest sens, reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.
Circulație îngreunată este și în punctul de trecere Tudora-Starokazacie. Pe partea moldovenească au crescut timpii de așteptare din cauza blocării traseului cu mijloace de transport dintre punctele de trecere Tudora și Starokazacie, care așteaptă la intrarea în Ucraina.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:

  • suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
  • formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
  • aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
  • redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
  • intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
  • verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
  • consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
  • manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu