ATENŢIE! 10 zile până la termenul limită de prezentare e declarațiilor privind impozitul pe venit pentru persoane fizice

Embed:

Au rămas 10 zile până la termenul limită de prezentare e declarațiilor privind impozitul pe venit pentru persoane fizice.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Fiscal de Stat, pentru persoanele fizice cetățeni și cetățeni străini sau apatrizi care au obținut statutul de rezident al Republicii Moldova (se află pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 183 de zile), termenul de depunere a declarației privind impozitul pe venit și de achitare a obligațiilor suplimentare aferente venitului obținut, din anul precedent, se extinde până la data de 2 mai, ținând cont că data de 30 aprilie este zi de odihnă.

Pentru a facilita depunerea declarațiilor și a se conforma posibilităților contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit orarul orelor de muncă după cum urmează:

- 27 aprilie 2018 – de la 08:00 până la 19:00;

- 28 aprilie 2018 – de la 8:00 până la 15:00;

- 30 aprilie 2018 – de la 8:00 până la 15:00;

-  2 mai 2018 -  de la 08:00 până la 19:00.

SFS oferă persoanelor fizice cetățeni posibilitatea depunerii declarației precompletate, care se bazează pe datele din sistemul informațional al Fiscului cu referire la veniturile obținute și impozitul pe venit reținut. Declarația precompletată poate fi obținută la orice subdiviziune a Serviciului fiscal, la prezentarea buletinului de identitate.

Persoanele fizice pot prezenta declarațiile la direcțiile deservire fiscală atât pe suport de hârtie, cât și în formă electronică.

Obținerea accesului la serviciile fiscale electronice de către agenții economici se efectuează  în urma prezentării pachetului necesar de documente cu privire la aprobarea Instrucțiunii privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice și încheierea Acordului de conectare la serviciile fiscale electronice pentru persoanele juridice. Concomitent, agenții economici trebuie să dispună și de semnătura electronică eliberată de către unul dintre prestatorii de servicii de certificare, acreditați în domeniul semnăturii electronice calificate.

Pentru orice informație atât persoanele fizice, cât și cele juridice pot apela Centrul Unic de Apel al SFS: 0 8000 15 25.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu