ATENTATUL SÂNGEROS din Nisa: Guvernul belgian convoacă un consiliu de securitate

Guvernul belgian a convocat un consiliu național de securitate vineri dimineața, reunind miniștri și responsabili ai forțelor de securitate după atentatul care a lovit orașul Nisa în timpul festivităților ocazionate de Ziua Națională a Franței, scrie agerpres.ro.

Reunit în cursul nopții, Organul de coordonare pentru analiză a amenințării (Ocam), însărcinat în Belgia să evalueze amenințarea teroristă, a decis să mențină nivelul trei (amenințare posibilă și probabilă) pe o scară până la 4, a relatat presa belgiană.

Primul ministru Charles Michel a anunțat într-un comunicat că va ține o conferință de presă la sfârșitul dimineții, la finalul unui consiliu național de securitate, în contextul în care Belgia urmează să organizeze de asemenea festivități pentru sărbătoarea sa națională la 21 iulie.

Șeful guvernului a precizat pe contul său de Twitter că "gândurile sale se îndreaptă către victimele acestui act odios".

Ministerul belgian de Externe a indicat, la rândul său, vineri dimineața, că nu are nicio informație despre circa 20 de belgieni după atentatul de la Nisa, a informat agenția de presă Belga.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu