Atentatul din Manchester. DETALII ULUITOARE despre jihadistul care a produs măcelul (FOTO)

Poliția din Manchester a anunțat că investighează pista potrivit căreia atentatorul nu a operat singur, ci în cooperare cu o rețea jihadistă, transmite The Guardian, care mai informează că o femeie ofițer de poliție se află printre victimele atentatului de luni seară. 7 persoane au fost arestate la Manchester în legătură cu atentatul de luni seară, potrivit The Guardian. Totodată, presa americană arată că jihadistul care s-a detonat în orașul britanic avea legături cu un om cheie al ISIS. 

Poliția din Manchester a anunțat miercuri noapte că a efectuat o a șaptea arestare în cadrul anchetei asupra atentatului care a făcut 22 de morți luni la finalul unui concert în acest oraș, transmite AFP, citează realitatea.net.

Noua arestare a avut loc în urma unei percheziții la o adresă situată în Nuneaton, un oraș din Warwickshire, în centrul Angliei, a indicat poliția. Este vorba de prima arestare făcută în afara regiunii Manchester în acest caz, citeaza Agerpres.

Informații uluitoare despre atacatorul sinucigaș de la Manchester, pe numele lui Salman Abedi. Acesta avea legături cu omul care recruta viitori jihadiști pentru Statul Islamic din orașul Manchester.

Potrivit unei investigații făcute de Sky News, islamistul a crescut cu mai mulți copii care au devenit ulterior extremiști, câțiva dintre ei luptând alături de Statul Islamic în Siria și Irak.

Sursa citată precizează că a obținut un document ”din interiorul Statului Islamic” care arată cum acest grup de tineri a fost radicalizat și cine i-a convins să facă acest lucru - Raphael Hostey, din sudul Manchesterului.

Totodată, publicația britanică The Telegraph a publicat o serie de fotografii în care poate fi văzută bomba artizanală folosită în atacul de pe arena din Manchester. Acestea pot fi văzute în galeria foto de mai sus. 

Potrivit unui comunicat al poliţiei, în posesia bărbatului a fost descoperit un pachet suspect, care este analizat de către autorităţi. Wigan se află la 27 de kilometri de centrul oraşului Manchester.

Fratele mai mic al autorului atentatului de la Manchester, în care au fost ucise 22 de persoane şi rănite alte 59, a fost arestat la Tripoli sub bănuiala de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic, a declarat un purtător de cuvânt al unei forţe locale de combatere a terorismului, relatează Reuters.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu