Atentatul de lângă aeroportul Ataturk, REVENDICAT! Autorii sunt apropiaţi de PKK

Șoimii Libertății din Kurdistan (TAK), un grup radical apropiat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat vineri atentatul comis cu o zi înainte și care a făcut zece răniți în apropierea unei secții de poliție din Istanbul, informează AFP, citat de Agerpres.ro.

Într-un mesaj postat pe site-ul său, TAK declară că atacul a fost efectuat ca represalii "la opresiunea suferită de poporul kurd" și amenință autoritățile turce cu noi atentate.

Potrivit presei turce, autoritățile au arestat o membră a PKK suspectată de a fi responsabilă de atacul comis cu o "motocicletă-capcană", amintește Reuters.

Femeia, care se afla în posesia unui pașaport fals, a fost arestată împreună cu alte două persoane în provincia Aksaray din centrul Turciei, potrivit agenției proguvernamentale Anadolu.

În total, șase suspecți au fost arestați de joi în cadrul anchetei, potrivit mass-media.

Zece persoane, toți civili potrivit autorităților, au fost rănite în explozia motocicletei joi în cartierul Yenibosna din partea europeană a orașului Istanbul, nu departe de aeroportul internațional Ataturk.

PKK, considerat organizație teroristă de Ankara, Washington și Uniunea Europeană, este angajat din 1984 într-un război împotriva statului turc care a făcut peste 40.000 de morți. După un armistițiu de doi ani, luptele între insurgenți și armata turcă în sud-estul majoritar kurd al Turciei au fost reluate în 2015.

Turcia a fost lovită de o serie de atentate în ultimele luni uneori atribuite grupării jihadiste Stat Islamic (SI), uneori revendicate de rebeliunea kurdă.

TAK au revendicat mai ales două atentate cu mașină-capcană la Ankara care au făcut peste 60 de morți în februarie și martie, amintește France Presse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu