Atentatul de la Manchester. Ancheta se concentrează pe identificarea unei rețele

Embed:

Investigaţiile privind atacul cu bombă din Manchester sunt în plină desfăşurare.

Şeful poliției locale a declarat că anchetatorii se concentrează pe identificarea unei întregi reţele care ar fi colaborat cu atacatorul.

Între timp, nivelul de alertă teroristă din Marea Britanie a fost ridicat de la ”grav” la ”critic”. Anunțul a fost făcut de premierul britanic, Theresa May, care a menționat că armata va veni în ajutorul poliției și va patrula străzile și obiectivele turistice. 

Între timp, poliția britanică a confirmat identitatea atacatorului sinucigaş. Este vorba despre Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani.

Părinții lui s-au născut în Libia, dar au emigrat în Marea Britanie. Salman, cei doi frați, dar şi sora lui, s-au născut în Manchester, iar recent, toată familia s-ar fi întors în Libia. În ziua atentatului, Salman Abedi a luat un tren din Londra spre Manchester, iar seara s-a detonat la o ieșire a sălii de concerte Manchester Hall. 

22 de oameni au murit, printre care şi o fetiţă de doar opt ani.

Între timp, autorităţile au anunţat că numărul răniţilor a crescut la 119. 64 de oameni sunt internaţi, 20 dintre ei fiind în stare gravă. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.  

Ieri şi astăzi, Poliția britanică a reţinut patru suspecţi, unul dintre care ar fi fost complicele lui Abedi şi care era în vizorul serviciilor secrete pentru legături cu Al Quaeda.

Între timp, artista Ariana Grande a luat legătura cu familiile persoanelor care și-au pierdut viața în atentat şi le-a spus că vrea să-şi asume cheltuielile de înmormântare. Interpreta şi-a amânat toate concertele pentru următoarea perioadă şi s-a întors acasă, în statul american Florida.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu