Atentatele de la Sri Lanka au tulburat o lume întreagă. Liderii de stat şi de guverne din toate colţurile lumii au trimis mesaje de condoleanţe

Embed:

Atentatele comise în ziua Paştelui în bisericile şi hotelurile din Sri Lanka au tulburat o lume întreagă. Mesaje de condoleanţe au fost transmise deja de lideri de stat şi de guvern din toate colţurile lumii, de capul Bisericii Catolice, Papa Francisc, Patriarhul Teofil al Ierusalimului, dar şi de la simpli creştini.

La slujba oficiată astăzi în piaţa San Pietro din Vatican, Papa Francisc şi-a exprimat regretul faţă de aceste masacre sângeroase.

"Am aflat cu profundă tristeţe şi părere de rău vestea că în ziua Paştelui au fost comise atentate asupra bisericilor din Sri Lanka."

O rugăciune pentru victimele masacrului a fost rostită şi la Ierusalim.

"Sunt foarte trist. Nu este nici pentru prima, nici pentru ultima dată când se întâmplă aşa ceva. Creștini din toată lumea sunt ucişi. Din păcate, ei nu sunt protejaţi."

"Este o ştire devastatoare. Suntem în perioada sărbătorilor. Este ziua în care în biserică l-am comemorat pe Iisus, cel care şi-a dat viaţa pentru noi. Este timpul să trăim în dragoste, nu în conflicte şi ură."

Un mesaj de condoleanţe a venit şi din partea preşedintelui francez, Emmanuel Macron.

Oficialul de la Elysee a scris pe pagina sa de Twitter că ţara sa este profund îndurerată de atacurile comise asupra bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka.

Oficialul a condamnat cu fermitate aceste acte odioase şi a declarat că francezii sunt cu sufletul alături de cetăţenii acestei ţări.  Un mesaj similar a venit şi din partea preşedintelui american, Donald Trump, tot pe Twitter. 

Liderul de la Casa Albă a scris că ţara sa transmite condoleanţe oamenilor incredibili din Sri Lanka şi a mai adăugat că SUA sunt pregătite să le ofere autorităţilor ajutor.

Nu a rămas indiferentă faţă de această tragedie nici ţara noastră. Prim-ministrul în exerciţiu Pavel Filip a scris pe Twitter că este şocat de atacurile comise într-o zi atât de sfântă. El a mai adăugat că acesta este un alt duş rece pentru noi toţi şi că trebuie să facem mai mult pentru a preveni răutatea. 

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe de la Chişinăul este menţionat că aceste atacuri barbarice care au dus la sute de morţi şi răniţi, încă o dată ne determină să manifestăm zero toleranţă faţă de acţiunile extremiste.

În aceste momente de grea încercare Republica Moldova este alături de cei care au avut de suferit în urma atacului şi exprimă sincere condoleanţe poporului din Sri Lanka şi condamnă cu fermitate asemenea acţiuni josnice. 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu