Atentate şi proteste: Tensiunile nu contenesc în Turcia

Embed:

Doi militari au fost uciși, iar patru răniţi, într-un atentat cu o mașină capcană care s-a produs într-o provincie kurdă din sud-estul Turciei.

Un alt atac s-a produs la Istanbul, unde trei poliţişti şi un civil au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul asupra acestora. Ciocniri violente s-au produs şi în capitala ţării, în timpul unui protest.

Turcia nu mai are linişte după atentatul sinucigaş de acum câteva zile, soldat cu moartea a 32 de tineri activişti. Un protest paşnic faţă de grupare teroristă Statul Islamic a degenerat în violenţe de stradă, la Ankara. Poliţia a folosit tunuri cu apă şi spray lacrimogen pentru a calma spiritele. 

Nici oraşul Istanbul nu este ferit de violenţe. Un bărbat necunoscut a deschis focul, în plină stradă, asupra unor poliţişti care patrulau pentru a preveni organizarea protestelor ilegale. În schimbul de focuri a fost rănit şi un trecător.  

Între timp, kurzii stabiliţi în nordul Irakului au organizat un protest, după ce Turcia a lansat o serie de bombardamente asupra poziţiilor Statului Islamic din regiune.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu