ATENTAT TERORIST la o benzinărie în Irak: Cel puţin 80 de oameni şi-au pierdut viaţa

Embed:

Un vehicul-capcană a fost aruncat în aer joi, în Irak, într-o benzinărie unde se aflau o mulţime de autobuze ce transportau pelerini şiiţi ce se întorceau din oraşul sfânt Kerbala (sud-vest). Cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața, potrivit Sky News, citat de Realitatea.net

Mai mulţi iranieni figurează printre victime, potrivit Comandamentului irakian pentru operaţiuni de securitate.

"Cel puţin şapte autocare ce transportau pelerini se aflau în staţia de benzină" în momentul exploziei, care a avut loc în satul Chomali, la 120 de km sud-est de capitala Bagdad şi 80 de km de Kerbala, a declarat pentru AFP un ofiţer de poliţie.

Între 17 şi 20 de milioane de musulmani şiiţi au venit luni la Kerbala pentru a comemora Arbain, sfârşitul celor 40 de zile de doliu pentru imamul Hussein, nepotul profetului Mahomed, asasinat în anul 680 în timpul bătăliei de la Kerbala.

Acest mare eveniment din calendarul şiit, luat ca ţintă, în ultimii ani, de atacuri ale organizaţiei radicale sunite Statul Islamic (SI), s-a desfăşurat în condiţii de maximă securitate.

"Aceste autobuze erau pline de iranieni, irakieni şi cetăţeni ai Behreinului. Ambulanţe şi securitatea civilă sunt pe drum", a precizat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu