Atentat terorist în Nigeria. Cel puțin 27 de oameni, morți. O femeie s-a aruncat în aer într-o piață

Atentat terorist în Nigeria. 27 de persoane au murit și alte 83 au fost rănite, după ce o femeie, care avea asupra sa materiale explozibile, s-a aruncat în aer. Atacul sinucigaș a fost revendicat de gruparea teroristă Boko Haram, care a omorât peste 20.000 de oameni în ultimii ani, scrie libertatea.ro.

Atacul sângeros a avut loc, marți, într-o piață din satul Konduga din apropierea oraşului Maiduguri, epicentrul conflictului dintre forţele guvernamentale şi insurgenţii Boko Haram, relatează site-ul agenției de presă Reuters, citat de Mediafax.ro. O femeie s-a aruncat în aer, detonând materiale explozibile. Din cauza deflagrației, au murit cel puțin 27 de oameni, iar alți 83 au fost răniți.

Alte două atacuri teroriste au avut loc într-o tabără de refugiați din apropiere și s-au soldat doar cu mai mulți răniți, au precizat oficiali din cadrul serviciului de urgență din Nigeria.

Gruparea teroristă Boko Haram a ucis cel puțin 31 de pescari, săptămâna trecută, pe malul lacului Ciad din Nigeria.

Insurgenții Boko Haram au omorât, în ultimii opt ani, peste 20.000 de persoane, iar peste două milioane și jumătate de oameni au fugit din calea atacurilor comise de gruparea teroristă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu