ATENTAT SINUCIGAŞ la Bagdad. Cel puţin 12 persoane au murit

Cel puțin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaș comis într-un cartier șiit din Bagdad, au anunțat serviciile de securitate și cele medicale, relatează Agerpres.

Atentatul, comis în apropierea unui punct de control în sectorul de nord al capitalei irakiene, s-a soldat și cu rănirea a 22 de persoane.

Potrivit DPA, care citează site-ul irakian independent Alsumaria News, atentatul s-a soldat cu patru morți și 17 răniți. Reuters, care citează surse din poliție și medicale, avansează un bilanț de șase morți și 20 de răniți.

Atentatul nu a fost revendicat, dar jihadiștii grupării extremiste sunite Stat Islamic (SI) comit frecvent atentate care vizează comunitatea șiită, majoritară în Irak. 

La 3 iulie, jihadiștii SI au comis la Bagdad unul dintre atentatele cele mai sângeroase din istoria Irakului, soldat cu 292 de morți 200 de răniți într-un sector comercial din centrul capitalei, unde numeroși locuitori își făceau cumpărăturile pentru sărbătoarea Fitr, cu prilejul sfârșitului Ramadanului.

Cinci zile mai târziu, 40 de persoane au fost ucise într-un atac al Stat Islamic asupra unui mausoleu șiit din Balad, localitate aflată la 70 km nord de capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu