ATENTAT SINUCIGAŞ ÎN IRAN. Cel puţin 20 de membri ai armatei de elită au murit

Embed:

Atentat sinucigaş în sud-estul Iranului. Cel puţin 20 de membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi, iar alţi 20 au fost răniţi, după ce un vehicul capcană a explodat, noaptea trecută, lângă un autobuz care transporta membri ai armatei de elită a regimului iranian.

Atacul a fost comis pe o şosea dintr-o regiune situată aproape de frontiera cu Pakistanul, unde acţionează frecvent grupări militante şi traficanţi de droguri şi a fost revendicat de gruparea sunnită "Armata Justiţiei", considerată teroristă de autorităţile de la Teheran.     

Ministrul iranian de externe a scris pe Twitter că nu i se pare o coincidenţă că atentatul s-a produs în prima zi a Conferinţei de la Varşovia, dedicată securităţii în Orientul Mijlociu, şi insinuează că Statele Unite ar sta în spatele acestuia. 

Deşi întrunirea din capitala Poloniei nu este axată doar pe Iran, ci şi pe conflictul dintre Israel şi Palestina şi lupta împotriva Statului Islamic, Teheranul o consideră îndreptată împotriva sa.

La reuniune participă vicepreşedintele SUA, Mike Pence, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, ministrul de externe al Arabiei Saudite, precum şi alţi oficiali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu