Atentat sinucigaș cu bombă. Şase polițiști au murit, 22 de persoane rănite în Pakistan

Embed:

Un atentator sinucigaș cu bombă a atacat miercuri un vehicul al poliției în sud-vestul Pakistanului, omorând șase ofițeri și rănind alte 22 de persoane.

Atacul cu bombă a avut loc în orașul Quetta, capitala provinciei pakistaneze Balucistan, ce are frontieră cu Afganistanul și Iranul, scrie Agerpres.ro.

Polițiștii răniți au primit îngrijiri medicale, dar unii dintre ei sunt în stare critică, a explicat medicul Mohamed Faruk, de la spitalul civil din Quetta.

Atacul a fost revendicat de talibanii din Pakistan într-un e-mail trimis presei. ''Un mujahedin de-al nostru a comis atacul'', a declarat Mohamed Khorasani, purtător de cuvânt al mișcării talibane pakistaneze.

Balucistan, una dintre cele mai mari și mai instabile provincii din Pakistan, se confruntă cu o amenințare multiplă din partea talibanilor, a militanților suniți și a insurgenților naționaliști care luptă pentru eliberarea provinciei lor.

Deși violențele s-au redus după ampla ofensiva lansată în 2014 de armata pakistaneză împotriva militanților islamiști, grupările jihadiste încă dețin capacitatea de a lansa atacuri-surpriză împotriva forțelor de securitate și obiectivelor civile din Pakistan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu