ATENTAT SÂNGEROS în Irak! Cel puţin 31 de oameni şi-au pierdut viaţa

Cel puțin 31 de persoane, printre care 14 polițiști, au fost ucise și peste 40 rănite în atacurile comise marți noaptea de membrii grupării Statul Islamic (ISIS) în orașul Tikrit, din nordul Irakului, au anunțat miercuri surse medicale și din armata irakiană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Militanții ISIS purtau uniforme de polițiști și au folosit o mașină a poliției pentru a intra în Tkrit, oraș situat la 175 de kilometri nord de Bagdad, a declarat colonelul de poliție irakian Khalid Mahmoud. Acesta a adăugat că au fost circa 10 atacatori, printre care doi kamikaze cu bombe.

Atacurile au vizat un punct de control al poliției și locuința unui ofițer superior, care a fost ucis împreună de patru membri ai familiei sale.

Cei doi atacatori sinucigași și-au detonat vestele explozive în momentul în care au fost încercuiți de forțele de poliție, iar alți trei au murit în schimbul de focuri care a urmat.

Cinci militanți au scăpat și se pare că se ascund în Tikrit, iar Khalid Mahmoud a declarat că autoritățile locale au decis o interdicție de circulație pentru miercuri, 5 aprilie.

Atacurile jihadiste din Tikrit survin pe fondul desfășurării unei ofensive susținute de forțele americane pentru a elibera orașul Mosul (225 de kilometri nord de Tikrit) de ultimele elemente ale SI.

În urmă cu trei ani, jihadiștii ajunseseră să controleze aproape o treime din teritoriul irakian, capturând majoritatea orașelor sunite aflate la nord și la vest de Bagdad, printre care și Tikrit. Forțele armatei irakiene și milițiile șiite susținute de Iran au reușit să alunge jihadiștii SI din Tikrit în urmă cu doi ani. Tikrit este regiunea natală a lui Saddam Hussein, fostul președinte irakian înlăturat de la putere în timpul invaziei americane din 2003 în Irak.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu