ATENTAT la Manchester. Poliţia a confirmat identitatea atacatorului sinucigaş

Embed:

Nivelul de alertă teroristă din Marea Britanie a fost ridicat de la "grav" la "critic" în urma atentatului cu bombă de luni seara de la Manchester. Anunțul a fost făcut de către premierul britanic, Theresa May, care a menționat că armata va veni în ajutorul poliției și va patrula străzile și obiectivele turistice.

"Nu putem ignora probabilitatea că un grup mai mare de indivizi ar avea legătură cu acest atac. Asta ar înseamna că un nou atentat ar putea fi iminent", a spus premierul britanic, Theresa May. 

Între timp, poliția britanică a confirmat identitatea atacatorului sinucigaş. Este vorba despre Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani.

Părinții lui s-au născut în Libia, dar au emigrat în Marea Britanie. Salman, cei doi frați, dar şi sora lui, s-au născut în Manchester, iar recent, toată familia s-ar fi întors în Libia.

Mii de oameni s-au adunat în mai multe orașe ale lumii pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului, iar obiective turistice precum Turnul Eiffel, Colosseumul sau Empire State Building, au rămas aseară în beznă.

În ziua atentatului, Salman Abedi a luat un tren din Londra spre Manchester, iar seara s-a detonat la o ieșire a sălii de concerte Manchester Hall.

22 de oameni au murit, printre care şi o fetiţă de doar opt ani. Iar 59 de persoane rămân în continuare internate.

Atentatul a fost revendicat de către gruparea teroristă Statul Islamic.

Poliția britanică a reţinut ieri un suspect, care ar fi fost complicele lui Abedi şi care era în vizorul serviciilor secrete pentru legături cu Al Quaeda.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu