Atentat cu maşină-capcană în estul Siriei. Cel puţin 26 de persoane au fost ucise

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise vineri în estul Siriei într-un atentat cu maşină-capcană împotriva unor persoane strămutate, atac atribuit grupării Stat Islamic, relatează AFP şi Reuters, potrivit antena3.ro.

Potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), 12 copii figurează printre victimele atentatului, ce a vizat o mulţime de persoane strămutate, care se aflau în provincia Deir Ezzor, unde jihadiştii pierd teren în faţa ofensivelor ce au drept scop alungarea lor din Siria.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că bilanţul victimelor ar putea creşte, deoarece unii răniţi sunt în stare foarte gravă.

Persoanele strămutate se îndreptau spre provincia vecină Hassake (nord-est), unde sunt instalate tabere pentru a le primi pe teritoriu kurd, a mai spus directorul OSDO.

Agenţia oficială siriană SANA, care indică un bilanţ de 20 de morţi şi 30 de răniţi, precizează că atacul a avut loc în apropiere de zona Al-Jafra, ce se află la sud de Deir Ezzor şi este controlată de către guvernul sirian.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu