Atelier auto în curtea şcolii! PERICOLUL la care sunt expuşi elevii Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol

Embed:

Fum şi gălăgie în timpul lecţiilor. De asta au parte elevii Liceului "Lucian Blaga", cu predare în limba română, din Tiraspol. Asta după ce curtea instituţiei a fost transformată recent în atelier auto, unde sunt demontate şi reparate autovehicule aduse din oraş.

Administraţia liceului susţine că mecanicii auto folosesc butelii cu gaz, fapt ce pun în pericol sănătatea elevilor şi profesorilor. 

Administraţia Liceului "Lucian Blaga" susţine că reprezentanţii Tiraspolului nu reacţionează la solicitările de a muta atelierul auto în altă parte.

"Se elimină fum, gaze care fac insuportabilă viaţa. Nu putem să petrecem ore, copiii se înăduşă, profesorii se înăduşă. În toată şcoala este acest fum, ei continuă să-şi bată joc pur şi simplu de noi. Aceste maşini, bănuiesc, au fost aduse din tot oraşul", a spus vice-directorul liceului "Lucian Blaga", Raisa Pădurean.

Maşinile vechi sunt aduse de câţiva ani în curtea şcolii cu profil sportiv, care împarte aceeaşi ogradă cu Liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol.

Anterior, reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare au declarat că examinează această problemă. Soluţia întârzie însă să apară.

Administraţia liceului închiriază clădirea de la autorităţile separatiste şi achită lunar peste 40.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu