Ataşaţii Apărării în vizită de documentare la pacificatorii Armatei Naţionale

Ataşaţii Apărării, acreditaţi în Republica Moldova, au efectuat astăzi o vizită de documentare în Batalionul 22 de menţinere a păcii, unitate a Armatei Naţionale dislocată în municipiul Chişinău.

În cadrul vizitei, comandantul batalionului, maiorul Ianăc Deli, le-a prezentat diplomaţilor militari structura, rolul şi  misiunile unităţii, obiectivele de instruire stabilite pentru anul 2018 şi angajamentele de participare în operaţiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional.

De asemenea, cei 23 de ofiţeri din România, Ucraina, SUA, Polonia, Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Turcia, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Austria, precum şi din cadrul Misiunii OSCE în Republica Moldova, s-au familiarizat cu infrastructura Batalionului 22, tehnica militară şi armamentul din dotarea unităţii. 

Potrivit locotenent-colonelului Tatiana Ionel, şefa direcţiei cooperare internaţională, vizita a avut ca scop consolidarea relaţiilor cu statele care au ataşaţi militari acreditaţi în Republica Moldova, intensificarea cooperării şi prezentarea facilităţilor de care dispun pacificatorii Armatei Naţionale pentru instruire.

De menţionat că acţiunea a fost desfăşurată la solicitarea corpului de ataşaţi militari lansată în cadrul reuniunii anuale de la sfârşitul anului 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu