Atacurile de la Bruxelles au şocat o lume întreagă. REACŢIA comunităţii internaţionale

Atacurile de la Bruxelles au şocat o lume întreagă. Mai mulți oficiali au transmis mesaje de compasiune şi condoleanțe autorităților și poporului belgian. Ei au calificat aceste acţiuni, drept o josnicie şi laşitate din partea teroriştilor, care sunt plini de ură şi de o violenţă de nedescris.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, a transmis condoleanțe şi a declarat că astăzi este una dintre cele mai triste zile pentru Europa.

"Încă așteptăm informaţii concrete despre dinamica atacurilor de la Bruxelles, dar este destul de clar că rădăcinile suferinței, care s-a abătut asupra regiunii noastre, sunt foarte adânci", a declarat Reprezentantul UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini.

După ce şi-a susținut discursul, şefa diplomaţiei Uniunii Europene a izbucnit în lacrimi.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a exprimat tristețea după atentatele teroriste. Oficialul a menţionat într-un comunicat că aceste atacuri marchează un nou nivel de josnicie din partea teroriștilor, aflați în slujba urii și a violenței.

O reacție a venit și de la Casa Albă din Statele Unite ale Americii. Președintele Barack Obama a declarat că mereu a fost şi este alături de Belgia, mai ales în aceste momente cumplite.

Şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a spus că este profund întristat de atacurile de la Bruxelles și că acestea sunt o dovadă de lașitate.

Serviciul de presă al liderului de Kremlin, Vladimir Putin, a transmis condoleanțe regelui Belgiei, Filip. Putin condamnă cu fermitate aceste crime barbare care au fost comise și consideră că nu au nicio justificare. Acesta a mai adăugat că astăzi s-a confirmat că terorismul nu cunoaște granițe și este o amenințare pentru popoarele lumi.

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, a scris pe Twitter că este șocat și că acest incident este unul ieșit din comun. Oficialul a declarat că va oferi Belgiei tot suportul de care are nevoie.

Condoleanțe a transmis și președintele României, Klaus Iohannis, care a declarat că este îngrozit de ceea ce se întâmplă și că acest eveniment arată că terorismul a rămas în inima Europei. Liderul de la Bucureşti susţine că este extrem de îngrijorat și va urmări evoluția de la Bruxelles.

În semn de solidaritate, autoritățile de la Paris au declarat că turnul Eiffel va fi luminat în culorile drapelului Belgiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu