ATACURI TERORISTE în moschei din Noua Zeelandă. Numele lui Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino, scrise pe armele teroristului

Embed:

Masacru în Noua Zeelandă. În jur de 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi tot atâţia au fost grav răniţi în două atacuri armate comise în două moschei din oraşul Christchurch.

Persoana pusă sub acuzare este un australian de 28 de ani. El a fost cel care a transmis în direct atacul şi a scris mai multe nume de personaje istorice pe arme şi încărcătoare. 

Printre acestea sunt inscripționate numele lui Ştefan cel Mare, domnul Moldovei, şi Şerban Cantacuzino, domnul Ţării Româneşti, care a participat de partea otomanilor la Asediul Vienei din 1683, dar tunurile sale împuşcau cu ghiulele umplute cu paie, pentru a nu-i răni pe creştini.

Pe încărcătoare mai apar numele lui Marko Miljanov Popović, un general muntenegrean care a luptat contra otomanilor și al lui Ştefan Lazar, ţar sârb care s-a bătut cu turcii în secolul XIV. 

Atacatorul a publicat online şi un manifest de 73 de pagini, în care spune că vrea să "reducă direct rata de imigrare în ţările europene".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu