Atacuri sonice la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Cuba

Departamentul de Stat va retrage diplomaţi neesenţiali şi familiile acestora din Cuba după o serie de atacuri sonice misterioase împotriva personalului diplomatic american la Havana, potrivit unor oficiali de la Washington, citaţi de CNN.

Ambasada americană la Havana va continua să opereze cu un personal redus.Conform unor surse, SUA va înceta să mai emită vize pentru Cuba, scrie mediafax.

În luna august, Statele Unite au făcut public faptul că diplomaţii americani au suferit pierderi de auz inexplicabile, iar Guvernul canadian a anunţat la rândul său că cel puţin un diplomat canadian a fost tratat de asemenea pentru acelaşi diagnostic.

În toamna anului 2016, o serie de diplomaţi americani au suferit pierderi de auz, conform unor oficiali. Unele simptome ale acestora erau atât de severe încât au fost forţaţi să-şi încheie activitatea şi să se reîntoarcă în SUA.

Oficialii au transmis că pierderea auzului diplomaţilor pare să fi fost cauzată în mod deliberat prin folosirea unui fel de aparat sonic ce operează în afara razei de sunete perceptibile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu