ATACURI în Nigeria și Niger! Gruparea jihadistă Boko Haram a ucis 24 de persoane

Gruparea jihadistă Boko Haram a ucis 24 de persoane într-un atac comis asupra unei mulțumi adunate la o ceremonie funerară în apropiere de orașul Gulak, în nordul-estul Nigeriei, dar și șapte polițiști într-un sat din Niger într-un atac asupra unei delegații de miniștri, relatează Agerpres.

Atacul din Nigeria s-a produs joi seară în satul Kuda, unde jihadiștii Boko Haram "au ucis 24 de persoane și au rănit alte câteva", a spus Maina Ulamaru, fost conducător al unei localități vecine.

Purtătorul de cuvânt al poliției din statul Adamawa a confirmat acest atac, într-o declarație transmisă de la Yola, capitala statului, aflată la o distanță de peste 250 de km.

El a oferit un bilanț mai redus, de 18 morți și "numeroși răniți".

Potrivit lui Ularamu, victimele asistau la o ceremonie funerară în onoarea unui lider local.

Atacatorii "au venit pe motocicletă și au deschis focul asupra mulțimii, omorând 24 de persoane. Majoritatea victimelor erau femei. Ei au furat rezervele de hrană, au ars casele, apoi au plecat aproape o oră mai târziu", a povestit el.

Orașul "Gulak a fost eliberat de sub controlul Boko Haram, însă (combatanții) locuiesc în continuare în satele din împrejurimi. Ei comit atacuri în special pentru a face rost de mâncare", a explicat Ularamu.

"Oamenii din comunitatea noastră și-au părăsit locuințele pentru a fugi de atacurile Boko Haram, însă acum se întorc, pentru că nu pot locui în tabere", a continuat el. "Ei se confruntă din nou cu Boko Haram, care lansează atacuri nocturne, omoară oameni și fură hrană", a mai spus Ularamu.

De șapte ani, insurecția Boko Haram a făcut peste 20.000 de morți și a dus la strămutarea a 2,6 milioane de persoane în Nigeria.

În Niger, armata a anunțat vineri că presupuși militanți ai Boko Haram au atac un sat în timpul unei vizite a unor miniștri, omorând șapte polițiști și rănind alți 12.

Atacul a avut loc joi într-un sat din regiunea Diffa care găzduiește persoane strămutate și refugiați, care au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza insurgenților islamiști, au spus oficiali. Miniștrii nu au fost răniți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu