Atacuri în estul Ucrainei: Doi copii au murit după ce un proiectil a lovit blocul în care locuiau

Embed:

Autorităţile de la Kiev au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, militanţii proruşi au atacat de aproape 30 de ori poziţiile Armatei ucrainene. Aceştia utilizează arme grele, precum sisteme de tip "Grad". În timpul luptelor, patru soldaţi au murit, iar alţi 32 au fost răniţi. Mai mult, insurgenţii deschid focul asupra localităţilor şi pun în pericol viaţa civililor.

Doi copii au murit în oraşul Uglegorsk, după ce un proiectil a lovit blocul în care locuiau. Între timp, la Kiev, dar şi în alte localităţi din întreaga ţară au avut loc marşuri în memoria celor 12 victime care şi-au pierdut viaţa în atacul sângeros care a avut loc la începutul săptămânii, în regiunea Volnovaha din estul ţării, când un autocar cu civili a fost lovit de un proiectil.

La acţiune au participat preşedintele ţării, Petro Poroşenko, premierul Arseni Iaţeniuk, precum şi primarul Kievului, Vitali Kliciko.

"Zeci de mii de oameni au venit astăzi în piaţa Maidan. Milioane de oameni din întreaga ţară, de la Carpaţi până în regiunile Doneţk şi Lugansk au venit astăzi să ne rugăm împreună pentru aceşti oameni nevinovaţi", a declarat preşedintele Ucrainei.

Manifestaţii similare au avut loc în oraşele Kirovograd, Dnepropetrovsk, Poltava, Ternopol, Harkov şi Cerkassî. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu