ATACURI CU RACHETE în Turcia: Un om a murit, iar 26 de persoane au fost rănite

Embed:

Cinci rachete au lovit un oraș din sud-estul Turciei şi au provocat moartea unui om și rănirea a 26 de persoane. Tirurile cu rachete au fost lansate dintr-o zonă a Siriei aflată în mâinile grupării Statul Islamic. 

Atacul a avut loc în orașul turc de frontieră Kilis, iar printre răniți se află și cinci sirieni. Salvele care au lovit acoperișul unei case, în timp ce alta a căzut în vecinătatea unei moschei, au creat panică în rândul oamenilor, care au început să strige și să alerge.

Rachetele au fost lansate la o zi, după ce autoritățile au promis că vor proteja această zonă de atacurile repetate ale militanților Statul Islamic. Înfricoșați și furioși, locuitorii s-au îndreptat în marș spre birourile guvernatorului, pentru a-și manifesta nemulțumirea. Forțele de ordine au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene, pentru a dispersa mulțimea.

De la începutul anului, orașul Kilis a fost, în repetate rânduri, ținta rachetelor lansate de jihadiști din Statul Islamic, care s-au soldat cu moartea mai multor civili. Potrivit unui bilanț global, 45 de rachete s-au abătut asupra orașului, provocând moartea a cel puțin 16 persoane în ultimele patru luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu