Atacul sângeros din Strasbourg. Forţele de ordine încă îl caută pe suspectul principal, Cherif Chekatt

Embed:

La mai bine de o zi şi jumătate de la atacul sângeros din Strasbourg, suspectul principal este încă în libertate. Sute de poliţişti, militari şi agenţi ai poliţiei de frontieră sunt mobilizaţi de ambele părţi ale graniţei franco-germane, pentru prinderea lui.

Între timp, la Strasbourg şi în toate oraşele din Franţa, sunt luate măsuri suplimentare de securitate în târgurile de Crăciun.

Locuitorii din Strasbourg sunt în stare de şoc şi nu le vină să creadă că o astfel de tragedie s-a putut petrece în oraşul lor. Oamenii au aprins lumânări în memoria victimelor şi au luat parte la slujbe religioase.

"Ne gândim la cei care şi-au pierdut viaţa în acest oraş din cauza violenţei. Ne gândim şi la cei care îi plâng, la familiile lor", a spus Philippe Leber, preot. 

La Paris, luminile Turnului Eiffel au fost stinse în semn de omagiu pentru cei ucişi şi răniţi la Strasbourg.

Bilanţul este de 2 morţi, o persoană aflată în moarte cerebrală şi 12 răniţi. Autorităţile dau asigurări că autorul va fi prins în cel mai scurt timp.

"Procurorul general al republicii coordonează acum o investigaţie de amploare. El are la dispoziţie resurse substanţiale pentru prinderea şi arestarea cât mai rapidă a suspectului", a spus Edouard Philippe, premierul Franţei. 

Poliţia a făcut apel la populaţie să anunţe de urgenţă orice informaţii care pot duce la localizarea şi prinderea lui Cherif Chekatt.

Tânărul musulman de 29 de ani era cunoscut autorităţilor care susţin că acesta ar fi intrat în contact cu elemente extremiste în perioada în care a fost închis pentru jaf armat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu