Atacul de la Târgul de Crăciun din Strasbourg: Cinci persoane au fost arestate

Poliţia franceză a arestat marţi cinci persoane în Alsacia în legătură cu atacul, soldat cu cinci morţi, care a avut loc la 11 decembrie la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, au confirmat marţi surse judiciare.

Plasate în arest preventiv, cele cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie care ar fi membri ai aceleiaşi familii, sunt suspectate că i-au oferit autorului atacului, Cherif Chekatt, revolverul pe care acesta l-a folosit în incident, au relatat revista Le Point şi alte media franceze.

În vârstă de 29 de ani, Cherif Chekatt a fost împuşcat mortal de poliţie la 13 decembrie după o urmărire de două zile. El a atacat trecători cu un revolver şi cu un cuţit, omorând cinci persoane în zona unde era Târgul de Crăciun.

El este suspectat de poliţiştii din direcţia antitero că şi-a procurat arma de foc cu câteva zile înainte de a comite fapta. Ar fi vorba de un revolver de 8 mm datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea, scrie agerpres.ro.

Cherif Chekatt avea un lung cazier pentru fapte ilegale fără legătură cu terorismul şi a fost pus pe lista de monitorizare privind securitatea după ce angajaţi ai închisorii au observat cum el a încercat să răspândească idei extremiste cât timp s-a aflat în detenţie.

Investigatorii au descoperit apoi o înregistrare video în care el jură credinţă grupării extremiste Stat Islamic, care a revendicat atacul.

Atacul a fost al treilea incident terorist soldat cu victime din Franţa în 2018. Alte cinci persoane au fost ucise în două incidente separate.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu