Atacul cibernetic a trecut fără pagube. Hackerii care au comis ieri atacul nu au reuşit să sustragă informaţii valoroase

Embed:

Hackerii care au comis ieri un atac cibernetic în mai multe ţări ale lumii nu au reuşit să sustragă informaţii valoroase. Declaraţiile au fost făcute de autorităţile din statele afectate de virusul cunoscut în Rusia şi Ucraina cu denumirea Petya. 

Printre ţintele atacului au fost şi serverele gigantului petrolier rus "Rosneft". Reprezentanţii companiei au declarat că scopul hackerilor a fost să obţină informaţii legate de procesele de judecată în care sunt implicaţi. Ei au dat însă asigurări că serverele au fost protejate. Virusul a blocat şi sistemele informatice ale unor companii şi firme din Spania, Marea Britanie, Danemarca şi Rusia.

Potrivit specialiştilor, virusul criptează informaţia de pe calculator. Ulterior, pe ecran apare un text în care proprietarului dispozitivului îi se cere o sumă de 300 de dolari în monede virtuale Bitcoin, pentru a obţine control asupra fișierelor. Un alt atac cibernetic a avut loc în luna mai. Atunci, peste 200 de mii de computere din 150 de țări au fost afectate de virusul "WannaCry".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu