ATACUL ARMAT din Olanda. Ce indică o scrisoare găsită în maşina autorului crimei

O scrisoare găsită în maşina autorului crimei indică o posibilă motivaţie teroristă în atacul armat din Olanda. Anchetatorii spun că au şi alte dovezile, care însă nu pot fi făcute publice, întrucât investigaţiile sunt în desfăşurare. 

Bărbatul reţinut şi acuzat de comiterea crimei are 37 de ani şi este originar din Turcia. Potrivit presei locale, individul are antecedente penale. El a fost condamnat pentru tentativă de omor şi e judecat în prezent pentru viol.

"Nu ştim, deocamdată, motivele atacatorului. Avem în continuare multe întrebări la care încă nu avem răspunsuri. Trebuie să analizăm toate circumstanţele. Vă rog să vă păstraţi calmul. Atacul a fost comis de o singură persoană, dar există posibilitatea să fie mai mulţi complici", a menţionat Ferd Grapperhaus, ministrul Justiţiei din Olanda.

Forţele de ordine au anunţat că, pe lângă cetăţeanul turc, au fost reţinuţi încă doi suspecţi, care sunt fraţi. Poliţiştii cred că ei ar putea fi organizatorii crimei.

Între timp, localnicii deplâng victimele atacului. În apropiere de locul în care a fost comisă crima, oamenii au depus flori şi lumânări. Un gest similar a făcut şi primarul oraşului Utrecht.

"Ziua de ieri a fost una tragică, o zi neagră pentru toată ţara. În inima Olandei, oraşul Utrecht ocupă un loc special. Vreau să depun aceste flori aici şi să transmit condoleanţe rudelor victimelor", a precizat Jan van Zanen, primarul din Utrecht.

Atacul armat de ieri a fost comis într-un tramvai. Trei oameni au murit, iar cinci au fost răniţi după ce un individ înarmat a deschis focul asupra loc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu