Atacatorul sinagogei din Pittsburg riscă PEDEAPSA CAPITALĂ

Procurorii Federali americani au trimis cerere de aprobare a pedepsei capitale procurorului general a Statelor Unite, Jeff Sessions, pentru suspectatul de atacul sinagogei din Pittsburg, Pennsylvania.

În urma incidentului, 11 persoane au murit, conform Associated Press.

Mai devreme, Ministerul Justiţiei al Statelor Unite a declarat că suspectului au fost atribuite acuzaţii conform 29 de puncte din Codul Penal american. Acuzaţiile sunt făcute pe baza legilor federale privind Drepturile Civile, care "interzic crimele pe baza de ură".

Din declaraţiile lui Scott Brady, procuror federal, acesta a iniţiat procesul de obţinere a aprobării lui Jeff Sessions, procuror general, în privinţa aplicării pedepsei cu moartea atacatorului sinagogei din Pittsburg. Acesta a intrat sâmbătă, 27 octombrie, în timpul unei ceremonii şi a deschis foc asupra celor prezenţi. În timpul împuşcăturilor acesta vocifera lozinci antisemitice.

Potrivit ultimelor informaţii, atacatorul era Robert Gregory Bowers, care a luat viaţa a 8 bărbaţi şi 3 femei după ce a împuşcat de mai multe ori într-o sinagogă din Pennsylvania.

În conformitate cu legile Statelor Unite, Brady trebuie să obţină aprobarea pedepsei cu moartea pentru Bowers de la Procurorului General înainte ca acuzatul să ajungă în sala de judecată. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu