Atacatorul din Noua Zeelandă, care a luat viaţa a 49 de oameni a VIZITAT ROMÂNIA anul trecut

Brenton Tarrant, autorul atacului terorist din Noua Zeelandă în care au fost uciși 49 de oameni, a fost în România, în luna noiembrie a anului 2018.

Australianul a venit în țara noastră cu avionul, din Bulgaria, potrivit procurorului șef al Bulgariei, și a vizitat mai multe situri istorice.

Din România, Brenton Tarrant, a plecat în Ungaria, cu mașina. Bărbatul care a comis atacul armat a scris pe încărcătoarele armelor numele mai multor personaje istorice pe care le considera, cel mai probabil, eroi ai creștinătății. Printre acestea se numără și Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688.

Potrivit istoricilor, Cantacuzino a participat la asedierea Vienei de către turci în 1683, însă a fost aliat al otomanilor, potrivit realitatea.net.

Numele domnitorilor Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino ar fi fost scrise pe armamentul atacatorului De asemenea, pe încărcătoarele armelor mai erau scris și numele: Edward Codrington şi Dmitri Seniavin, amirali care i-au învins pe turci în 1827 în bătălia de la Navarino, Marc Antonio Bragadin, comandantul veneţian care a murit torturat de otomani în timp ce apăra Ciprul, Ernst Rüdiger von Starhemberg, generalul care a apărat Viena în 1683, și Ştefan Lazăr, cneazul sârb învins de turci la Kosovopolie.

Australianul a ucis, vineri, 49 de persoane după ce a deschis focul în două moschee din Noua Zeelandă, Moscheea Masjid Al Noor și Moscheea Linwood Masjid. 

Alte 48 de persoane au fost transportate la spital cu răni, dintre acestea 20 sunt în stare critică. Atacatorul a filmat întregul atac cu o cameră GoPro atașată unei caschete pe care o purta, și a transmis atacul live pe Facebook. Un video grafic de 17 minute a fost distribuit pe rețelele de socializare. Clipul a fost, în cele din urmă, scos de pe rețelele de socializare.

Brenton Tarrant a lucrat ca antrenor personal la Big River Gym din orașul Grafton din Australia. Managerul sălii unde a lucrat australianul, Tracey Gray, a confirmat că bărbatul care a filmat atacul și l-a transmis online este Tarrant.

Ea a spus că acesta a lucrat la sala de sport după ce a terminat școala în 2009, până în 2011, când a plecat să călătorească în Asia și în Europa. Autoritățile din Noua Zeelandă bănuiesc că ar fi fost vorba de mai mulți atacatori.

 Polițiștii au arestat trei bărbați și o femeie, unul dintre aceștia având asupra sa o vestă cu explozibil. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu