Atacatorul din Boston, prins în viaţă de poliţie, riscă pedeapsa cu moartea

Embed:

Atacatorul din Boston, Djohar Ţarnaev, care a fost prins în viaţă de poliţiştii americani, riscă, cel mai probabil, pedeapsa cu moartea. Deşi suspectul a fost grav rănit la gât şi s-ar putea să nu poată vorbi, agenţii FBI nu vor avea nevoie de mărturiile sale pentru a-l condamna. Şi asta, deoarece dovezile vor vorbi de la sine.

Djohar Ţarnaev este internat în stare gravă, dar stabilă. Potrivit CNN, care citează oficiali a căror nume nu pot fi făcute publice, tânărul este sedat şi intubat. În afară de aceasta, el nu va putea vorbi în timpul apropiat, din cauza plăgii de la gât.

Totuşi, Biroul Federal de Investigaţii speră să afle de la acesta nişte răspunsuri. FBI vrea să ştie motivul atentatului din timpul maratonul din Boston şi dacă sunt implicate mai multe persoane.

"Cred că toţi profesioniştii din domeniul aplicării legii speră, din multe motive, ca suspectul să supravieţuiască, deoarece avem un milion de întrebări. Acestea au nevoie de un răspuns", a declarat guvernatorul statului Massachusetts, Deval Patrick.

Între timp, anchetatorii fac percheziţii în locuinţa celor doi din Cambridge.

Djohar Ţarnaev şi fratele său mai mare, Tamerlan, sunt suspectaţi că au declanşat două bombe în apropiere de linia de sosire la maratonul din Boston. În urma atentatului, trei persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite. Unul din suspecţi a murit într-un schimb de focuri cu poliţia, iar celălalt a fost prins în urma unei operaţiuni fără precedent, care a paralizat oraşul Boston.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu