Atacatorul care a rănit trei polițiști în fața Palatului Buckingham, inculpat pentru terorism

Poliția britanică a anunțat că l-a inculpat pentru terorism pe un bărbat de 26 de ani care a rănit ușor trei ofițeri de poliție în fața Palatului Buckingham, în data de 25 august, relatează Reuters și AFP, citează agerpres.ro.

Mohiussunnath Choudhury urmează să compară ulterior în cursul zilei în fața unui judecător. El a fost inculpat în baza legii privind combaterea terorismului adoptată de parlamentul britanic în 2006.

În momentul incidentului, Choudhury era înarmat cu o sabie de 1,20 metri și a strigat "Allah Akbar". El și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a. Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

În ziua incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

Nivelul amenințării teroriste în Marea Britanie a rămas stabilit la grav, după ce fusese ridicat la nivelul critic imediat după atentatul de la Manchester din luna mai, ceea ce indică riscul unui atac iminent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu