Atacatorii din Paris erau pe lista cu terorişti întocmită de serviciile de resort din SUA

Embed:

Patru dintre cei şapte terorişti care au comis vinerea trecută atacurile sângeroase la Paris erau în vizorul serviciilor secrete ale Statelor Unite. Informaţia a fost confirmată de oficiali americani. 

Potrivit presei străine, Centrul Naţional Antiterorist din SUA are o listă de 1,1 milioane de persoane suspectate de legături cu diferite grupări teroriste.

25 de mii dintre ei sunt locuitori ai Statelor Unite.

Între timp, membrii ISIS au postat o nouă înregistrare video în care ameninţă cu atacuri Casa Albă: "Franţa prosperă, dar nu va dura mult, vom distruge totul. Am început cu voi, dar vom sfârşi cu falsa Casă Albă, pe care o vom face neagră cu focul nostru. O vom arunca în aer, aşa cum am făcut cu idolii falşi." 

Franţa şi Rusia fac front comun în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic

Între timp, forţele de ordine de la Paris rămân în stare de alertă chiar dacă organizatorul atentatelor teroriste, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis. Poliţiştii francezi i-au audiat pe mama şi fratele femeii care a detonat centura explozibilă în timpul operaţiunii de la Saint-Denis.

Vecinii sinucigaşei au povestit detalii şocante despre viaţa ei: "Ea era tratată foarte urât în copilărie. Dormea legată de calorifer şi era pedepsită prin electrocutare."

Bărbatul susţine că după ce a crescut, ea a devenit dependentă de droguri şi alcool. Iar mai târziu a plecat în Siria şi s-a convertit la Islam.

"Ea dormea pe stradă, era fără adăpost şi consuma droguri. După o perioadă, ea a spus că va merge în armată pentru a-şi apăra ţara. Nu am crezut-o, însă, şase luni mai târziu s-a întors purtând voalul islamic", a spus vecinul.  

Ieri, ministrul de Interne al Spaniei a anunţat că deţine informaţii potrivit cărora, autorul atentatelor teroriste de la Paris, Abdelhamid Abaaoud a încercat să convertească la Islam mai multe femei spaniole.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu