Atacată și intimidată. Avocata lui Gheorghe Petic, presată de PAS şi PPDA să nu candideze la alegerile parlamentare

Embed:

Atacată și intimidată ca să nu candideze la alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba despre avocata lui Gheorghe Petic, liderul PPDA de la Ungheni acuzat de la viol.

Angela Istrate este presată de părtașii binomului PAS-PPDA ca să-și retragă candidatura de pe circumscripția din Ialoveni, în favoarea lui Liviu Vovc, înaintat de blocul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Angela Istrate a scris că nu poate înțelege politica inechitabilă a binomului PAS-PPDA, care prin bloggerii săi încearcă să o discrediteze ca persoană și ca profesionist. Mai mult, avocata a menționat că după ce a depus cererea de înregistrare a grupului de inițiativă la Consiliul Electoral de Circumscripție, a fost sunată de susţinătorii PAS-PPDA care i-au sugerat să-și retragă candidatura, pentru că, în caz contrar, va fi supusă judecății populare. 

În același timp, Angela Istrate a menționat că deviza "cine nu este cu noi, este împotriva noastră", de care se conduc oamenii lui Năstase şi Sandu, va duce la eşec. Aceasta a scris că s-a așteptat la atacuri din partea altor concurenți electorali, dar nu din partea PAS-PPDA.

Avocata spune că ştie multe persoane dezamăgite de politica și tactica adoptată de blocul lui Sandu şi Năstase în campania electorala derulată. 

Atacurile în adresa candidaților independenți din partea binomului PAS-PPDA au fost criticate dur și de Viorel Savva, moldovean stabilit la New York, care a anunțat că va concura pe circumscripția uninominală SUA, Canada. Pe pagina sa de Facebook, acesta i-a dat o lecție despre Constituție liderului PPDA, Andrei Năstase, căruia i-a explicat că trebuie să respecte pluralismul de opinii. Și asta pentru că acesta a declarat într-o conferință de presă că în cursă nu trebuie să se înscrie candidați independenți, pentru că ar fi plătiți.

"Chiar și în eventualitatea în care ați obține o majoritatea parlamentară, mă tem că modul acesta de a gândi obscur și foarte îngust, nu poate fi instituită drept ideologia statului și să ne ferească destinul de un asemenea viitor", a declarat Viorel Savva, moldovean stabilit în SUA.

Viorel Savva l-a criticat pe Andrei Năstase și pentru faptul că acesta o ține morțiș că blocul pe care îl reprezintă este cel care aduce adevărul și nimeni nu trebuie să gândească altfel decât el. Savva a făcut referință și la un articol din Legea Supremă, potrivit căruia partidele politice care militează împotriva pluralismului politic sunt neconstituționale.

"Ce înseamnă asta? Sunt în afara legii! Cum se întâmplă acest lucru? Urmează să vedeți! Nu aveți decât să continuați să deliberați prostii la kilogram. Văd că asta faceți în ultimul timp", a punctat Savva.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu