ATAC TERORIST la Barcelona! 13 morți, 80 de răniți și două persoane arestate. Un român victimă (VIDEO TERIFIANT)

Embed:

(UPDATE 00:31)  Autoritățile locale au furnizat un nou bilanț: 13 morți și 100 de răniți.

(UPDATE 00:23) Poliția din Catalonia confirmă că un suspect a murit, intr-un schimb de focuri cu poliția, iar alți doi au fost reținuți. Unul dintre cei reținuți a fost identificat și avea antecedente penale. Fratele persoanei reținute s-a prezentat la poliție pentru a reclama că i-au fost furate documentele. 

Acesta este cel mai grav atentat care se întâmplă în Spania din 1987. 

(UPDATE 22:48) Două persoane au fost arestate în legătură cu atentatul de pe La Rambla, a anunțat poliția catalană, citat de Digi24.ro.

Autoritățile locale au actualizat și bilanțul victimelor: sunt 13 morți și cel puțin 80 de răniți dintre care 15 sunt în stare foarte gravă. Din aceștia şi un român de 35 de ani. Numărul victimelor este așteptat să crească în orele următoare. 

Un al doilea atac a avut loc la Barcelona. O mașină a intrat într-un grup de polițiști. Este vorba despre un suspect care a fost implicat în primul atac. În urma acestui atac suspectul a decedat. 

(UPDATE 20:48) Un suspect a fost reținut de poliție în legătură cu acest atentat. Nu se știe dacă este vorba despre bărbatul aflat la volanul furgonetei sau de un complice.

(UPDATE 20:19) Autoritățile spaniole spun că este confirmat un singur deces în urma atacului. Potrivit poliției, este vorba despre un mort și 32 de răniți, dintre care 10 grav.

(UPDATE 20:13) Presa spaniolă scrie că 80 de oameni s-ar fi baricadat într-o biserică și că acolo ar fi luați ostatici de către cel de-al doilea atacator. Informația nu este însă confirmată de autorități. 

(UPDATE 20:06) După atacul produs, doi oameni înarmaţi s-au ascuns într-un restaurant din oraş. Nu se cunoaşte dacă anume aceste persoane au intrat cu furgoneta în mulţime, dar se presupune că bărbaţii îşi ţin ostaticii în interiorul restaurantului. Poliţia a declarat că este în căutarea atacatorilor care au efectuat atentatul în una dintre cele mai aglomerate zone ale Barcelonei. 

(UPDATE 20:00) Potrivit ultimelor date, cel puţin 13 oameni au murit în urma atacului.

(UPDATE 19:57) După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

(UPDATE 19:50) Poliția le recomandă celor care au scăpat cu bine din atentat să ia legătura cu apropiații prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a se evita blocarea liniilor telefonice. Premierul spaniol afirmă că, la moment, prioritatea este îngrijirea persoanelor rănite. 

Un nou atac terorist în Europa! O dubă a intrat în mulţime în oraşul Barcelona din Spania. Incidentul s-a produs pe strada La Rambla din centrul localităţii. 

Cel puțin doi oameni au murit, iar 20 au fost răniţi. Vehiculul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră. Şoferul a fugit de la faţa locului, iar oamenii legii sunt pe urmele lui. 

Poliţia şi serviciile de urgenţă au anunţat că în urma incidentului mai multe persoane au fost grav rănite.

Oamenii legii din Barcelona au confirmat că "un accident masiv" a avut loc în centrul oraşului.

La Rambla este o regiune destul de populară şi vizitată de turiştii care vin în Barcelona.

Furgoneta a mers în zig-zag circa 530 de metri, lovind pietoni. Duba era închiriată. Există informații că cei doi ar mai fi închiriat o dubă.

Daniela Goicoechea, care se afla pe strada La Rambla cu trei copii, a declarat pentru site-ul Independent că oamenii au început a fugi, chiar dacă nimeni nu înţelegea ce se întâmplă, iar poliţia a început să "vâneze" oamenii pentru a găsi atacatorul.

Presa spaniolă relatează și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere.

Presa spaniolă spune că autorul luării de ostatici este șoferul furgonetei. Acesta ar fi intrat într-un restaurant turcesc, amenințându-i cu arma pe cei prezenți în local. Acesta ar mai fi însoțit de o persoană, care a fugit și este căutată.

Autoritățile au izolat zona, iar stațiile de metrou au fost închise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu