ATAC TERORIST în Munchen: Cel puţin NOUĂ MORŢI. Atacatorii SUNT ÎN LIBERTATE (VIDEO/IMAGINI ŞOCANTE)

Embed:

Poliția este în căutarea celor trei atacatori. Potrivit informațiilor cel puțin NOUĂ persoane sunt confirmate decedate în urma atacului care a început într-un restaurant dintr-un mall din Munchen și a continuat apoi pe străzile din jurul centrului comercial. Posibile atacuri au fost raportate și în alte zone din oraș, în timp ce teroriștii au fugit de la locul atacului. 

Poliția investighează atacul ca un posibil atac terorist.

(UPDATE) Cel puţin 20 de persoane au fost rănite în atacul din centrul comercial Olympia, scrie presa germană citând surse din poliţie.

(UPDATE) Apar informaţii în plus despre cea de a 9-a persoană moartă de la Munchen. Presa scrie că acesta ar putea fi bărbatul care a fost filmat în timp ce deschidea focul în fraţa unui McDonald's şi care s-ar fi sinucis apoi. Poliţiştii i-au găsit trupul la circa un kilometru distanţă de centrul comercial Olympia iar geniştii verifică rucsacul roşu pe care îl purta, ca să se asigure că nu avea acolo explozibili. De asemenea, în presă se vorbeşte şi despre ipoteza ca acesta să fi fost singurul atacator, ceilalţi doi (poliţia anunţase că este în căutarea a trei suspecţi) ar putea fi complici.

Poliţia reia apelul către cei care au făcut înregistrări video şi fotografii să nu le publicepe internet. A oferit în schimb o adresa unde respectivele imagini pot fi încărcate pentru a fi verificate de anchetatori şi folosite la identificarea atacatorilor.

(UPDATE) Conform înregistărilor de la fața locului, se pare că atacatorul care a deschis focul în fața restaurantului McDonald's ar fi același cu cel de pe parcarea unde a fost înregistrată discuția cu cetățeanul german. Aici, atacatorul a răspuns că este cetățean german și că a crescut într-o zonă cu locuințe sociale - Hartz 4.

(UPDATE) Cancelarul Angela Merkel a convocat pentru astăzi o reuniune a Consiliului Naţional de Apărare.

 Transportul public de suprafaţă şi metroul rămân închise până când autorităţile vor consideră ca nu mai există pericol pentru cetăţeni.

(UPDATE) Şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel a declarat că, în acest moment, nu poate fi exclusă nicio variantă. Atacul de la Munchen ar putea fi produs de islamişti sau, în aceeaşi măsură, de militanţi ai extremei dreapta.

(UPDATE) În presă se vorbeşte tot mai mult despre posibilitatea ca atacatorii din Munchen să fie adepţi ai extremei-drepte. Neo-nazişti, cel mai probabil, cred jurnaliştii germani.

(UPDATE) Poliţia confirmă existenţa unui sinucigaş. Pare să fie cea de a 9-a persoană care a murit, în cazul căreia oficialii cred că ar fi fost complice cu atacatorii. Cadavrul a fost găsit în apropierea centrului comercial Olympia.


(UPDATE) Casa Albă condamnă cu vehemență atacul terorist care a avut loc în Munchen, se anunță într-un comunicat de presă:

 

(UPDATE) Imagini dramatice CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL cu oamenii care părăsesc mall-ul:

(UPDATE) La Munchen vor veni poliţişti din Austria, să ajute la căutarea teroriştilor. Cehia a anunţat că îşi sporeşte măsurile de securitate la graniţa cu Germania.

(UPDATE) În timp ce identitatea atacatorilor din Munchen nu a fost confirmată, reţeaua teroristă Statul Islamic nu ezită să profite de pe urma atentatului din Munchen.

"Slavă Domnului, Dumnezeu să aducă prosperitate oamenilor noşti din Statul Islamic", a scris un membru al reţelei teroriste pe Twitter.

"Statul Islamic se extinde în Europa", a scris alt membru al ISIS.

(UPDATE) Poliţia germană confirmă decesul a şase persoane. Totodată, autorităţile nu au confirmat celelalte două atacuri din centrul oraşului şi din piaţă.

(UPDATE) Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a avut o primă reacție legat de atacurile teroriste din Munchen, asigurând Germania de tot sprijin de care are nevoie pentru a face față acestei situații.

"Cum se știe au avut loc mai multe atacuri armate în Germania, dar încă nu știm cu exactitate ce se întâmplă acolo, dar evident inimele noastre sunt alături de cei care au fost răniți. Este încă o situație în desfășurare, iar Germania este unul dintre aliații noștri cei mai apropiați așa că le vor oferi tot suportul de care vor avea nevoie în a face față acestor circumstanțe", a spus liderul de la Casa Albă.

(UPDATE) Noi detalii de la atacul terorist din Munchen. Martorii au spus că atacatorii aveau asupra lor "arme lungi".

(UPDATE) Poliţia le-a cerut şoferilor să nu circule pe autostrăzile care leagă Munchenul de restul ţării. Şi spune că este nevoie ca şoselele să rămână libere pentru ca forţele de ordine să se poată deplasa cu cea mai mare viteză.

(UPDATE) Potrivit presei germane, şase persoane sunt internate în stare gravă la spital. Numărul celor decedaţi nu este deocamdată confirmat. 

(UPDATE) Un comunicat al Poliţiei din Munhen confirmă că în oraş este în desfăşurare un atac terorist. 

(UPDATE) Într-o înregistrare video apare unul dintre atacatori care strigă "sunt german":


(UPDATE) Euronews: Cancelarul german Angela Merkel a convocat o celulă de criză iar în Munchen a fost declarată "situaţie specială". Două spitale din oraş le-au cerut medicilor să vină de acasă.

(UPDATE) În Munchen acţionează GSG-9, unitatea antiteroristă de elită.

(UPDATE) IMAGINI DIN TIMPUL OPERAŢIUNILOR FORŢELOR SPECIALE: 

(UPDATE) Reuters: Poliţia din Munchen suspectează un atac terorist.

(UPDATE) Societatea germană de căi ferate confirmă că toate trenurile care urmau să plece spre Munchen sau se aflau pe traseu au fost oprite. În acelaşi timp, Poliţia din Munchen face un apel la toţi cei care au filamt sau fotografiat în timpul evenimentelor să nu difuzeze imaginile cu forţele de ordine. 

(UPDATE 21:33) Soldaţi înarmaţi patrulează  zona Karlsplatz din Munchen:

(UPDATE 21:29) IMAGINI VIDEO DIN TIMPUL OPERAŢIUNII DIN MALL: 

(UPDATE 21:18) Echipele de urgenţă au intervenit pentru a oferi ajutorul necesar celor răniţi. 

 

(UPDATE 21:14) Poliţia, citând martori, anunţă violenţe în centrul oraşului. Totodată îndeamnă cetăţenii să evite locurile publice.

(UPDATE 21:06) Poliţia din Munchen a transmis un comunicat prin care anunţă că, potrivit martorilor, ar fi vorba despre trei atacatori înarmaţi. Deocamdată nu se cunoaşte numărul exact al victimelor şi al răniţilor. Mai mult decât atât, atacatorul se află încă în libertate, iar forţele de ordine fac tot posibilul pentru a-l identifica. În oraş a fost declanţată stare de urgenţă. 

(UPDATE 20:37) MOMENTUL CÂND ATACATORUL DESCHIDE FOCUL ASUPRA OAMENILOR LA IEŞIREA DIN MALL:


(UPDATE 20:29) Martorii anunţă despre un alt schimb de focuri în Munchen, la circa cinci kilometri de mall

(UPDATE 20:24) Regiunea în care are loc atacul armat: 

(UPDATE 20:20) Reuters transmite că poliţia a confirmat moartea mai multor persoane. Deocamdată nu s-a există o estimare oficială a numărului răniţilor. În presa germană, numărul morţilor variază între 10 şi 15.

(UPDATE 20:17) Potrivit surselor germane, în Munchen a fost decretată stare de urgenţă.

(UPDATE 20:12) Metroul din Munchen a fost închis după ce martorii au declarat că atacatorul ar fi reuşit să scape din centrul comercial şi a intrat în cea mai apropiată staţie de metrou. 

(UPDATE 20:10) IMAGINI NOI DE LA ATACUL ARMAT DIN MUNCHEN:

 

(UPDATE 20:04) Presa gemană citează surse din poliţie care spun că atacatorul - sau că un atacator - ar fi fost împuşcat de forţele de ordine.

Conform Suddeutsche Zeitung, surse din poliţie ar fi confirmat pentru cotidianul din munchen că în centrul comercial sunt mai mulţi oameni morţi şi răniţi. Informaţiile venite de la martori confirma faptul că ar fi vorba despre un singur atacator, însă nu este clar dacă este un bărbat sau o femeie.

(UPDATE 19:53) Într-un mesaj pe Twitter, Poliţia germană confirmă că desfăşoară o operaţiune de amploare şi le recomandă cetăţenilor să evite zona Olimpiapark. 


#ULTIMAHORA Tiroteo en un centro comercial de Múnich. El centro se llama#Oezhttps://t.co/4QmPYzMWCG pic.twitter.com/zSV8uMNukZ

July 22, 2016


(UPDATE 19:46) Toate autoritățile sunt în alertă. Se pare că o persoană a tras în mulțime. 

 Live video report #Munchen #OEZ https://t.co/KnxPbw5fNE

22 iulie 2016


(UPDATE 19:46) Poliția a confirmat faptul că există decedați. Metroul a fost închis. 

(UPDATE 19:45) Potrivit mass-mediei germane mai multe persoane ar fi murit. La fața locului au venit mai multe echipaje de poliție și pompierii.

(19:36) Alertă la Munchen. Mai multe focuri de armă s-au auzit la centrul comercial centrul comercial Olympia. Din imagini se observă mai multe persoane care fug speriate de la fața locului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu