ATAC TÂLHĂRESC la Briceni. Victima, atacată, legată şi ameninţată cu moartea. SENTINŢA GREA care îi aşteaptă pe inculpaţi

Cinci membri ai unui grup infracţional au fost condamnaţi, în total, la 47 de ani închisoare pentru o tâlhărie, comisă la Briceni.

Potrivit procurorilor, atacul tâlhăresc a fost comis în anul 2017, fiind pus la cale şi dirijat prin telefon, de către trei deţinuţi. Unul dintre puşcăriaşi îşi ispăşea pedepsa în Penitenciarul din Lipcani, iar ceilalţi doi în închisoarea din Bălţi.

Deţinuţii au planificat, organizat şi dirijat atacul asupra fostei vecine a unuia dintre aceştia, care deţinea o afacere cu bijuterii din aur la Briceni. Complici la infracţiune au fost mama unuia dintre deţinuţi şi un fost coleg de celulă, care se afla în libertate.

Astfel, în timp ce mama unuia dintre deţinuţi aştepta în maşină, complicele a intrat în casa victimei, în vârstă de 77 de ani, pe care a atacat-o cu o armă, a legat-o şi a ameninţat-o cu moartea, apoi i-a furat bijuterii din aur în valoare de 12.000 de lei. După infracţiune, executorul atacului a urcat în maşina în care se afla mama comanditarului din penitenciar, şi a plecat în municipiul Bălţi.

Inculpaţii au vârstele cuprinse între 22 şi 27 de ani şi au stat după gratii pentru o serie de jafuri, furturi şi tâlhării. Prin cumul parţial, celor trei deţinuţi, le-au fost stabilite pedepse a câte 10 ani de închisoare. Mama deţinutului, în vârstă de 57 de ani, care a participat la comiterea infracţiunii, a fost condamnată la 8 ani de detenţie, iar executorul urmează să revină după gratii pentru încă 9 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu