Atac sinucigaş cu bombă la Kabul: Cel puţin 95 de morţi şi 158 de răniţi

Embed:

(UPDATE 16:40) Cel puţin 95 de oameni au fost ucişi şi 158 răniţi în explozia unei maşini capcane. Teroristul sinucigaş conducea o ambulanţă pe care a folosit-o pentru a trece de punctele de control din apropierea sediului poliţiei afgane.

(13:40) O explozie puternică a avut loc, sâmbătă, în capitala Afganistanului, Kabul, într-o zonă în care se află mai multe ambasade străine şi clădiri ale Guvernului, informează site-ul postului BBC şi al agenţiei Reuters, scrie mediafax.ro.

Potrivit informaţiilor, cel puţin 40 de persoane au murit, iar altele peste 140 au fost rănite, după un atac sinucigaş cu bombă.

Explozia a avut loc lângă o clădire veche a Ministerului de Interne, care se afla în apropierea unor sedii oficiale ale Uniunii Europene şi în apropierea Consiliului pentru Pace.

Gruparea talibană a revendicat atacul, iar unii martori relatează că ar fi fost folosită o ambulanţă pentru a ascunde bomba.

Martorii au mai adăugat că zona era aglomerată la momentul atacului.

Cu o săptămână în urmă, cel puţin patru indivizi au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în incinta hotelului Intercontinental din Kabul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu