ATAC DUR la adresa lui Donald Trump: Mussolini și Hitler au ajuns la putere într-un mod asemănător

Președintele mexican Enrique Peña Nieto a lansat un atac dur la adresa candidatului republican pentru fotoliul de la Casa Alba, miliardarul Donald Trump. Acesta îl acuză că a distrus relațiile între două țări și susține că "tonul lui strident" seamănă cu cel utilizat înaintea preluării putere de Adolf Hitler, scrie Libertatea.ro.

"Există episoade în istoria umanității, din nefericire, unde aceste expresii, această retorică stridentă, nu au făcut decât să ducă la scenarii fatidice. Mussolini și Hitler au ajuns la putere într-un mod asemănător: profitând de un context, de o situație economică complicată pe care o cunoștea atunci umanitatea, în urma unei crize economice. Pentru a ajunge la ceea ce ne-a învățat istoria, la o confruntare mondială. Noi nu vrem ca aceasta să se întâmple în nici un loc al globului’, a declarat Enrique Pena Nieto, potrivit publicației britanice The Guardian, comentând astfel declarațiile lui Donald Trump împotriva imigranților mexicani și musulmani și privind construirea unui zid uriaș între SUA și Mexic, pentru care va pune Mexicul să plătească.

Întrebat de jurnaliști dacă chiar va plăti pentru construirea unui astfel de zid, președintele mexican a răspuns fără nici o ezitare: "Nu există un astfel de scenariu".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu