ATAC ARMAT la Ierusalim: O poliţistă a fost înjunghiată. Trei presupuşi atacatori ucişi

O polițistă israeliană a fost înjunghiată și rănită grav vineri în apropiere de Orașul Vechi din Ierusalim, iar trei presupuși atacatori au fost uciși, a informat poliția israeliană, citată de AFP, potrivit Agerpres.ro.

"O polițistă a fost grav rănită într-un atac la Poarta Damascului", una din intrările în Orașul Vechi, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al poliției Micky Rosenfeld într-un comunicat.

"Trei teroriști arabi au fost uciși de unități de poliție", a adăugat el.

Potrivit poliției, doi agresori au deschis focul asupra unui grup de polițiști care a replicat, în timp ce al treilea a înjunghiat polițista aflată la câțiva metri depărtare, înainte de a fi împușcat.

Medici au afirmat că alte patru persoane au fost rănite în atac, dintre care două ușor și două moderat.

Atacul a avut loc într-un moment în care zeci de mii de palestinieni din Ierusalimul de Est și Cisiordania ocupată asistau la rugăciuni pe sit-ul moscheii Al-Aqsa, cu ocazia celei de-a treia vineri din luna sfântă a Ramadanului.

Teritoriile palestiniene și Israelul sunt scena unui val de violențe care, de la 1 octombrie 2015, a provocat moartea a 272 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez și a unei britanice, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

Majoritatea palestinienilor uciși sunt autori sau presupuși autori ai unor atacuri antiisraeliene, frecvent comise cu armă albă de tineri izolați.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu