ATAC ARMAT ÎN OLANDA. Trei oameni au murit şi cel puțin nouă au fost răniți. Atacatorul, prins de poliție

Embed:

(UODATE) Presupusul atacator a fost prins de poliție.

Trei oameni au murit şi cel puțin nouă au fost răniți în urma unui atac armat în orașul olandez Utrecht. Poliţia este în căutarea unui suspect de origine turcă.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a intrat într-un tramvai și a deschis focul la întâmplare, după care s-a făcut nevăzut. Autorităţile olandeze nu exclud versiunea unui atentat terorist.

"Țara noastră a fost șocată astăzi de un atac armat în oraşul Utrecht. Poliția și procurorii investighează exact ce s-a întâmplat. Un atentat terorist nu poate fi exclus."

Totodată, primarul localităţii atenţionează că ar putea fi mai mulţi atacatori şi le recomandă oamenilor să rămână în casele lor, cât timp principalul suspect nu a fost prins.

"Nu putem exclude şi chiar presupunem că atacul este unul terorist. Probabil este un singur atacator, dar s-ar putea să fie mai mulţi. Identitatea acestuia a fost dezvăluită, pentru că se pot produce alte incidente, cât timp el se află în libertate."

Poliția a închis perimetrul, iar trupele speciale antitero îl caută în prezent pe atacator. Mai multe ambulanțe au transportat victimele la spital. De asemenea, trei elicoptere survolează zona. Premierul Mark Rutte a declarat pentru presă că a deschis o celulă de criză care va gestiona situația.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu