"Asumarea publicării Raportului Kroll este justificată pentru că răspunde interesului public"

Embed:

Publicarea raportului Kroll, privind fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu reprezintă un act de curaj. Și asta în condițiile în care subiectul devenea unul politizat. Sunt opiniile unor invitați ai emisiunii Fabrika.

''Este un act de curaj și absolut responsabil de a face publice aceste constatări. Pentru un ales al poporului și mai ales în funcția de președinte de Parlament voința majorității trebuie să primeze și eu cred că a fost un fapt mai mult decât necesar de a fi realizat", a spus Alexandru Cauia, decanul facultăţii de Drept ULIM. 

''A răspunde la interesul public, asumându-ți riscuri și publicând acest raport, este justificat. Faptul că se dezamorsează o bombă artificial creată, se oferă un acces către informație, este un lucru bun pentru că această chestiune așa cum a ajuns ea să fie manipulată părea să fie destul de departe de adevăr", a comentat analistul media Cristian Tabără.

Unii invitați cred că raportul întocmit de experții de la Kroll ar putea să fie de folos în ancheta penală.

''Nu este o probă propriu-zisă într-un dosar penal. Acest raport, însă, va fi de folos și pentru organele de drept pentru că într-adevăr faptele care sunt destul de clar prinse în acest raport și deducțiile, legăturile logice, care sunt făcute între fapte, făptuitori și anumite fenomene, lanțuri vor fi de folos, probabil, și pentru anchetatori", a menşionat Roger Gladei, director al unei companii de consultanţă.

PUBLIKA.MD precizează că în luna ianuarie compania Kroll a fost selectată de Banca Naţională pentru a investiga tranzacţiile dubioase de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Obiectivul companiei era să identifice modalităţile de recuperare a activelor celor trei instituţii financiare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu