Astronomii japonezi au găsit ceva de necrezut: Oxigen pe Lună! Cum e posibil

Astronomii din Japonia au făcut o descoperire istorică: oxigen din atmosfera Pământului ajunge periodic pe suprafața Lunii, purtat de vânturile planetare. 

Descoperirea a fot făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea Osaka, Universitatea Nagoya și de la Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

“Știam deja că vânturile solare scot oxigenul în afara atmosferei, dar am fost surprinși să vedem că oxigenul ajunge intact până pe Lună”, a declarat profesorul Kentaro Terada de la Osaka University.

Savanții japonezi au explicat că, încă din cele mai vechi timpuri, oxigenul produs pe Terra a migrat pe satelitul natural al Pământului.

Descoperirea a fost posibilă cu ajutorul datelor colectate de satelitul lunar Kaguya și sugerează că "particule din atmosfera Pământului din urmă cu miliarde de ani au fost prezervate pe suprafața lunii", notează The Japan Times, citat de realitatea.net.

Potrivit savanților japonezi, fenomenul de migrare a ionilor de oxigen se produce o dată pe lună, într-o fereastră de cinci zile, când satelitul Pământului trece printr-o anumită poziție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu