Astronomii au identificat o stea neobişnuită care "fuge" de o gaură neagră

În anii '80, astronomii au identificat o stea care se deplasa pe cerul nopţii cu o viteză de aproximativ două milioane de kilometri pe oră. Recent, cu ajutorul noilor instrumente ştiinţifice, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice locul în care această stea s-a format şi de care "fuge": o gaură neagră masivă, notează Futurism, citează descopera.ro.

Steaua, cunoscută astronomilor sub numele de PG1610+062, şi-a petrecut mare parte din viaţa sa încercând să se elibereze de gravitaţia găurii negre. Oamenii de ştiinţă explică faptul că, la un anumit moemnt dat, orbita stelei s-a aflat la o distanţă care i-a permis acesteia să primească un impuls din partea găurii negre care să îi permită să îşi continue zborul prin spaţiu. 

Unii oameni de ştiinţă fac comparaţia dintre impulsul pe care steaua l-a primit cu o praştie. Totuşi, pentru o parte a comunităţii ştiinţifice ţine să sublinieze faptul că, până în prezent, o gaură neagră cu o masă medie, care ar putea să imprime viteza necesară stelei, nu a fost observată în interiorul Căii Lactee.

Lasă un comentariu