Aşteptările tinerilor pentru alegerile din Republica Moldova

Tinerii din Republica Moldova, care studiază în România şi basarabenii stabiliţi acolo, au putut vota la una din cele 11 secţii deschise în Capitală şi în principalele oraşe. Toţi spun că au votat pentru schimbare şi o ţară unde să-şi dorească să se întoarcă, scrie Digi24.ro.

La sediul Consulatului General al Republicii Moldova din Iași, până la ora 12.00, votaseră 267 de persoane.

"Am votat astăzi pentru ca poate cândva să pot să mă mai întorc în țară. Eu sunt căsătorită aici, dar urmăresc ce se întâmplă în țară și sper să fie bine".

"Aș vrea o schimbare pentru țara mea. Dacă văd o schimbare, aș vrea să mă întorc acolo".

Ion Coșer, consul: "Am beneficiat de sprijin din partea autoritaților române. Avem pregatit tot, inclusiv în caz de ploaie Așteptăm între 2000 și 3000 de votanți"

În Galaţi a fost deschisă o singură secţie de vot, la Universitatea Dunărea de Jos, unde au venit în special studenţi din Republica Moldova.

"Vreau să trăiesc într-o Moldovă care să îmi ofere oportunităţi şi posibilitatea de a mă dezvolta atât personal cât şi să-mi ajut familia".

"Ţara noastră este într-o criză politică şi aştepta ca noi tinerii să avem, unde învăţa, unde munci ...acasă".

Vasile Spânu, preşedintele Clubului studenţilor basarabeni din Galaţi: "Drecţia este occidentală, am votat pentru un candidat proeuropean".

Unii votanţi au fost impulsionaţi de ideea că, pentru prima dată în ultimi 20 de ani, preşedintele Republicii Moldova e ales în mod direct.

Mihai Gribincea, ambasadorul republicii Moldova: "Cred că a fost o prezenţă bună. Am avut şi timp bun, în comparaţie cu alegerile trecute este aceaşi prezenţă".

Moldovenii aflaţi în România au putut vota în Bucuresti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu