Aşteptare zadarnică: Salariul medicilor nu a fost majorat

Embed:

Dezamăgire mare în rândul medicilor şi asistenţilor medicali de la sate. Aceştia şi-au ridicat salariile pentru luna iulie şi au constatat că lefurile lor n-au fost majorate, aşa cum a promis Guvernul. Ministerul Sănătăţii spune că angajamentul de a plăti doctorilor 10.000 de lei lunar va fi respectat, iar majorările vor fi calculate începând cu 1 iulie. Reprezentanţii ministerului nu ştiu însă exact când va fi aprobată decizia de majorare a salariilor.

Atât medicii cât şi asistenţii medicali au aşteptat cu nerăbdare ziua salariului, sperând la o majorare.

"Ne-am dezamăgit desigur. Aşteptam şi noi o leafă cât de cât, e 1 septembrie, avem copii de şcoală, dar am rămas unde eram", a men'ionat Taisia vasiliţă medic.

Mediciilor le vine greu să creadă că vor primi cândva 10 mii de lei lunar. "Ne-am bucurat cu toţi împreună, de-ar fi aşa, dar nu cred. 10 mii, parcă nu-mi vine a crede. Până în 2014 poate şi să fie", esplică maria Buşmachiu, medic.

Doctorii totuşi le găsesc şi scuze guvernanţilor pentru că nu s-au ţinut de cuvânt. "Aşteptăm o stabilitate politică, după stabilitate politică se stabilesc şi salariile şi toate celelalte întrebări", a declarat Boris Buciuceanu, medic.

Ministrul Sănătăţii spune că îşi va respecta angajamentul, doar că nu ştie exact când va fi aprobată decizia de majorare a salariilor.

"Datorită faptului că a fost o perioadă estivală s-a reţinut puţin, dar în timpul cel mai apropiat va fi trecută prin guvern, iar recalcularea majorării salariului se va efectua retrospectiv începând cu 1 iulie aşa cum s-a promis", a punctat Andrei Usatâi.

Încâ în luna mai Ministrul Sănătăţii a promis medicilor de la sate salarii de 10.000 de lei pe lună, iar felcerilor şi asistenţilor medicali un adaos eşalonat la salariu care, până în anul 2014, le va asigura o leafă de 6.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu