Aștepta să voteze dar n-a mai apucat. O femeie a fost împușcată mortal, iar alte trei au fost rănite în timpul unui referendum din Caracas

Un atacator a deschis duminică focul asupra unui grup de persoane, ucigând o femeie şi rănind alte trei în timpul unui referendum neoficial organizat de opoziţie în capitala Caracas, potrivit mediafax.ro.

Coaliţia din opoziţie a Unităţii Democratice a declarat că o bandă pro-guvernamentală "paramilitară" a deschis focul asupra unui grup de persoane, aflate în cartierul Catia din capitala Caracas, care participau la referendum.

"Ziua a fost marcată de uciderea unei femei care îşi exercita drepturile", a declarat liderul opoziţiei, Freddy Guevara, în legătură cu uciderea lui Xiomara Escot. Preşedintele Maduro, a denunţat plebiscitul ca fiind ilegal şi lipsit de sens.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi a scăderii preţului petrolului. Din luna aprilie şi până în prezent, peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma protestelor de stradă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »